OM OSS

Gurraberg är till för dig mellan 13-20 år. Här får du möjlighet att skapa kultur i form av musik, dans, film och konst.

Vi i personalen är alla utbildade och verksamma inom respektive område och finns på plats som coacher & vägleder gärna dig i dina projekt, gratis såklart!

Hos oss finns danslokaler, musiktstudio, kreativ verkstad, replokaler, biograf, keramikstudio, övningsrum, café, kök och en scen. Du som tillhör målgruppen boka och nyttja dessa lokaler helt gratis under våra öppettider.

På Gurraberg ges workshops i t.ex. musikproduktion, scenkonst, dans, keramik, film & foto, konsthantverk m.m. Om du har ideér och vill skapa något tillsammans med oss eller andra unga, kontakta oss så hjälper vi gärna till!

Gurraberg är en del av Ung i Värmdö & Värmdö Kommun

Våra hyresgäster

Andra organisationer och föreningar hyr lokaler hos oss för att bedriva kulturverksamhet.
Några av dem är Värmdö kulturskola, Värmdö Scenskola, PRO, SPF mfl.

UNG I VÄRMDÖ

Ung i Värmdö är en del av Värmdö kommun som skapar attraktiva mötesplatser och aktiviteter tillsammans med Värmdös unga, på deras fritid.

Ung i Värmdö erbjuder aktiviteter, workshops och kurser inom olika konstformer och dessutom arrangeras ett stort utbud av spelningar och evenemang. Vill unga skapa ett projekt eller event erbjuder våra ledare coachning för att förverkliga idéer, samt vara ett stöd i processen. Utöver att erbjuda aktiviteter formade efter specifika önskemål och mötesplatser att umgås på, hjälper ledarna gärna till med att skapa föreningar utifrån intressen som fångas upp eller presenteras. Ledarna arbetar med lokal samverkan och nätverkande för att effektivare kunna möta ungas behov.

Tomtebo (13-17 år)

Tomtebo erbjuder en skön, avslappnad miljö vilken besökarna är med och utformar. I lokalerna finns det café och tillgång till en mängd olika aktiviteter som till exempel spel, pingis, film, replokal och hantverksmaterial.

Tillsammans med engagerade ledare planeras projekt samt olika aktiviteter och platser att mötas på även utanför lokalerna. Till exempel anordnas träningsgrupper, utflykter och resor – allt utifrån ungas önskemål, idéer, driv och behov.

Adress: Motionsvägen 4, Hemmesta
Kontakt: 08 - 570 48 596 | 070 -165 94 33

Träffpunkt 222:an (13-17 år)

222:an erbjuder en skön, avslappnad miljö vilken besökarna är med och utformar. I lokalerna finns det café och tillgång till en mängd olika aktiviteter som till exempel spel, film, gameing och hantverksmaterial.

Tillsammans med engagerade ledare planeras projekt samt olika aktiviteter och platser att mötas på även utanför lokalerna. Till exempel anordnas träningsgrupper, utflykter och resor – allt utifrån ungas önskemål, idéer, driv och behov.

Adress: Skärgårdsvägen 7, Gustavsberg
Kontakt: 08-570 485 95 | 070-413 94 36

Aktivitetshuset Brunnen (13-17 år)

För att främja samarbeten med aktörer som vill bedriva verksamhet för unga. Huset innehåller flera rum vilka erbjuder en varierad mötesplats där olika verksamheter ges möjlighet att utveckla en givande fritid för unga.

Adress: Brunn, Ingarö
Kontakt: 08-570 485 94 | 070-168 04 01

Snabb slant

Snabb slant är stipendiet för unga 13-25 år som vill göra verklighet av projekt, tankar och idéer. Snabb slant kan unga söka för att arrangera festivaler, konserter, utställningar, turneringar, före- ställningar, workshops och en massa andra roliga saker. Upp till 10 000kr per projekt!

Värmdös Ungdomsråd VKung

Inga andra än unga bör vara språkrör för ungas röster. VKung är ett partipolitiskt och religiöst oberoende råd bestående av unga (13-25 år) boende i Värmdö kommun. Rådets huvudsakliga syfte är att vara länken mellan kommunens ungdomar och förtroendevalda politiker i kommunens nämnder och styrelser. Unga som vill engagera sig eller driva enskilda projekt är välkomna att gå med i ungdomsrådet, mer info på deras hemsida: www.varmdosungdomsrad.se

Demokratiska mötesplatser

De kommunala fritidsgårdarna är mötesplatser där alla ska trivas oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning eller funktionsförmåga. Detta sker genom ett demokratiskt och respektfullt bemötande av alla som finns i verksamheten. Flera kommunala fritidsledare har gått en HBTQ-utbildning via RFSL. De är därmed utbildade i en normkritisk pedagogik som syftar till att skapa öppna och fördomsfria mötesplatser för unga.